Суббота, 18.05.2024, 10:37
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт Косівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Категорії розділу
Тексти [11]
інофрмація
Фото [1]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 115
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Блог

Головна » 2017 » Декабрь » 29 » Опитувач орієнтовного тесту шкільної зрілості Я. Ірасека
18:38
Опитувач орієнтовного тесту шкільної зрілості Я. Ірасека

​​​​Яка тварина більша – кінь чи собака?
Кінь = 0 балів, неправильна відповідь = - 5 балів.

  1. Вранці ви снідаєте, а вдень ... Обідаємо.
    Ми їмо суп, м'ясо = 0 балів. Вечеряємо, спимо і інші помилкові відповіді = - 3 бали.
  2. Вдень ясно, а вночі ...
    Темно = 0 балів, неправильна відповідь = - 4 бали.
  3. Небо блакитне, а трава ...
    Зелена = 0 балів, неправильна відповідь = - 4 бали.
  4. Черешні, груші, сливи, яблука – це ... ?
    Фрукти = 1 бал, неправильна відповідь = - 1 бал.
  5. Чому перед тим, як проїде поїзд, опускається шлагбаум?
    Щоб поїзд не зіткнувся з автомобілем. Щоб ніхто не потрапив під потяг (і т.д.) = 0 балів, неправильна відповідь = - 1 бал.
  6. Що таке Київ, Одеса, Харків?
    Міста = 1 бал. Станції = 0 балів. Неправильна відповідь = - 1 бал.
  7. Котра година показують годинник (показати на годиннику)?
    Добре показано = 4 бали. Показані тільки чверть, цілу годину, чверть і годину правильно = 3 бали. Не знає годин = 0 балів.
  8. Маленька корова – це теля , маленька собака – це ... , маленька овечка – це ... ?
    Щеня, ягня = 4 бали, тільки одна відповідь з двох = 0 балів. Неправильна відповідь = - 1 бал.
  9. Собака більше схожа на курку чи на кішку? Чим схожа, що у них однакове?
    На кішку, тому що у них 4 ноги, шерсть, хвіст, кігті (достатньо однієї подібності) = 0 балів. На кішку (без наведення ознак подібності) = - 1 бал. На курку = - 3 бали.
  10. Чому у всіх є автомобілях гальма? Дві причини (гальмувати з гори, загальмувати на повороті, зупинити у разі небезпеки зіткнення, взагалі зупинитися після закінчення їзди) = 1 бал. Одна причина = 0 балів. Неправильна відповідь ( наприклад, він не їхав би без гальм) = - 1 бал.
  11. Чим схожі один на одного молоток і сокира?
    Дві загальних ознаки = 3 бали (вони з дерева і заліза, у них є рукоятки, це інструменти, можна ними забивати цвяхи, з заднього боку вони плоскі) . Одна подібність = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.
  12. Чим схожі один на одного білка і кішка? Визначення, що це тварини або приведення двох загальних ознак (у них по 4 лапи, хвости, шерсть, вони вміють лазити по деревах) = 3 бали. Одна подібність = 2 бали. Неправильну відповідь = 0 балів.
  13. Чим відрізняються цвях і гвинт? Як би ти впізнав їх, якби вони лежали тут перед тобою ?
    У них є різні ознаки: у гвинта нарізка (різьба, така закручена лінія, навколо зарубки ) = 3 бали. Гвинт загвинчують, а цвях забивають, або у гвинта – гайка = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.
  14. Футбол, стрибки у висоту, теніс, плавання – це ... ? Спорт, фізкультура = 3 бали. Ігри (вправи), гімнастика, змагання = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.
  15. Які ти знаєш транспортні засоби?
    Три наземних транспортних засоби, літак або корабель = 4 бали. Тільки три наземних транспортних засоби або повний перелік, з літаком або з кораблем , але тільки після пояснення, що транспортні засоби – це те, на чому можна куди-небудь пересуватися = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.
  16. Чим відрізняється старий чоловік від молодого? Яка між ними різниця?
    Три ознаки (сиве волосся, відсутність волосся, зморшки, вже не може так працювати, погано бачить, погано чує, частіше буває хворий, швидше помре , ніж молодий) = 4 бали. Одна чи дві відмінності = 2 бали. Неправильна відповідь (у нього палиця, він курить і т.д.) = 0 балів.
  17. Чому люди займаються спортом?
    Дві причини (щоб бути здоровими, загартованими, сильними, щоб вони були більш рухливими, щоб трималися прямо, щоб не були товстими, вони хочуть домогтися рекорду і т.д.) = 4 бали. Одна причина = 2 бали. Неправильна відповідь ( щоб що-небудь вміти ) = 0 балів.
  18. Чому це погано, коли хто-небудь ухиляється від роботи?
    Решта повинні на неї працювати (або інший вираз того, що внаслідок цього несе збитки хто-небудь інший). Він ледачий. Мало заробляє і не може нічого купити = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.
  19. Чому на конверт потрібно приклеювати марку?
    Так платять за пересилання, перевезення листів = 5 балів. Той, інший, мав би сплатити штраф = 2 бали. Неправильна відповідь = 0 балів.

Після проведення опитування підраховують результати за кількістю балів, досягнутих з окремих питань. За кількісними результатами цього завдання розподіляють на п'ять груп:

1 група – плюс 24 і більше;
2 група – плюс 14 до 23;
3 група – від 0 до 13;
4 група – від мінус 1 до мінус 10;
5 група – менше мінус 11.

За класифікацією позитивними вважаються перші три групи. Дітей, які набрали число балів від плюс 24 до плюс 13, вважають готовими до шкільного навчання.

Загальна оцінка результатів тестування

Готовими до шкільного навчання вважають дітей, які отримали по перших трьох субтестах від 3 до 6 балів. Група дітей, які отримали 7-9 балів, являє собою середній рівень розвитку готовності до шкільного навчання. Діти, які отримали 9-11 балів, вимагають додаткового дослідження для отримання достовірніших даних. Особливу увагу слід звернути на групу дітей (зазвичай це окремі хлопці), які набрали 12-15 балів, що становить розвиток нижче норми. Такі діти потребують ретельного індивідуального дослідження інтелектуального розвитку, розвитку особистісних, мотиваційних якостей.

Існує багато інших тестів і методик з визначення готовності до школи. У школі можуть створити і свій пакет для співбесіди або тестування дітей.Обов'язково досліджують пам'ять дитини, увагу, логічне мислення, рівень її уявлень про навколишній світ, дрібну моторику, рівень розвитку мови і вміння читати, розвиток математичних уявлень.

Категорія: Тексти | Переглядів: 578 | Додав: tetianatatka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024